Ne intalnim din nou, vechi prieten!

0 Comments
 
   Deja am inceput sa ma obisnuiesc cu degustarile de vin. Primele trei s-au lasat cu cate o sticla in colectia mea si sincer nici pana acum nu am avut curajul sau mai bine zis inca nu am gasit momentul potrivit sa deschid una. Dar viata e lunga, momentele si ocazile la care sa inchini un pahar vor fi destule asa ca timpul nu e pierdut sa condamn aceste minunate recipiente la vreo escapada bahica. In seara cu pricina, "ritualul" degustarii a avut loc la Casa Ghincea, o locatie nu departe de fostul meu loc de munca si sincer regret ca in tot timpul in care am lucrat in apropiere, nu am trecut macar odata pe acolo sa ma bucur de serviciile si profesionalismul localului.
  De data aceasta, domeniile Samburesti ne-au incantat papilele gustative cu un vin de care eu nu m-as dezice niciodata, mare fan al vinului fiind oricum.   Aceeasi poveste, combinatia preferata si votul nostru. Evident ca eu am ales tot prima combinatie, nu stiu daca e pura coincidenta dar mereu am mers pe numarul 1 in lista combo-urilor. Vinul a fost Sauvignon Blanc, nu o sa aleg niciodata altceva iar partenera sa din lista branzeturilor a fost Mozzarella Delaco, dupa care in mod normal nu m-as da in vant insa alaturi de acest vin, parca are alt gust si eu devin astfel mai ingaduitor.
  La o asemenea prezentare nu am cum sa nu strig "prezent" atunci cand timpul imi permite iar tovarasul meu bahic ma cheama sa mai stam de vorba. Totusi sa va povestesc cate ceva despre combinatia aleasa de mine, care din pacate, de data aceasta nu m-a ales pe mine sa o duc acasa.
  Sauvignon Blanc este un soi originar din Franta, regiunea Bordeaux mai exact si este un vin usor dupa parerea mea, este proaspat, demisec, cu o culoare galbena si o aroma intensa. In Romania este raspandit in 41 de centre viticole si aici amintim de Dragasani, Stefanesti si Alba Iulia. In Moldova, el se cultiva la Purcari. Daca il pastrezi pret de cativa ani in butoaie si butelii, gustul acestuia se apropie de cel al pepenelui galben.
  Cat despre mozzarella, aceasta este o branza italiana din lapte de bivolita sau de vaca, cu pasta filata. Se prepara destul de simplu: laptele coagulat este scufundat in apa calda si apoi intins pana la consistenta dorita. Ca sa stiti si voi, mozzarella veritabila este mozzarella di bufala campana, facuta din lapte de bivolita, intr-o zona din sudul Italiei. Ea este mai putin grasa decat celelalte branzeturi si totusi aporturile sale sunt apropiate de celelelalte branzeturi.
Daca vreti sa aflati mai multe despre branzeturi "cum se cuvin" si vinuri alese, va invit si pe voi la una din degustarile urmatoare. Eu si prietenul meu barbos ne-am abtinut cu greu sa nu incepem mai devreme degustarea :)

  Ramane ca pe final de articol sa "degustati" si versurile special scrise cu ocazia minunatei degustari. Enjoy!

Ne intalnim din nou, prieten drag!
Nu mai stiam cum arati dar te-am recunoscut din prag.
Ma asteptai la masa, nu ai spus nicun cuvant
Ma priveai rece ca si cum stiai ce am in gand.
M-am asezat si eu...credeam ca nu ma mai recunosti
Pret de cateva minute, ne priveam unul pe celalalt...
Amandoi ca niste prosti.
Mi-am facut curaj si m-am apropiat de tine
Mana inca-mi tremura si tu stiai asta prea bine.
Te-am apropiat de buze si am sorbit din minciuna ta
Mintea brusc s-a incetosat si mi s-a restrans vederea.
Mi te imaginam cum razi nevrotic iar eu stateam neputincios
Eram ultimul client al locului de intalnire uitat in noapte si-ntunecos...




Evenimentul Branzeturi cum se...cuVin este organizat de catre Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro





You may also like

Niciun comentariu:

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!